احتمالاً این روزها خیلی از شما راجع به ایمپلنت دندان شنیده اید اما اطلاعات کافی در مورد این قضیه ندارید. یعنی دقیقاً نمی دانید که ایمپلنت دندان چه پروسه ای است و می تواند چه مزایایی برای شما داشته باشد. ما در این مقاله میخواهیم به طور کامل راجع به این موضوع برایتان توضیح دهیم و بگوییم که ایمپلنت ها دقیقاً چه چیزهایی هستند و در طی چند جلسه انجام می شوند. با ما همراه باشید تا به پاسخ سوالاتتان برسید.
پیشنهاد: مرکز تخصصی عصب کشی دندان

تعریفی از ایمپلنت دندان
زمانی که شما به متخصص درمان ریشه دندان مراجعه می کنید یا به سراغ متخصص جراح دندانپزشک می روید، شاید خیلی از آنها ایمپلنت را توصیه کنند. اما سوال اینجاست که ایمپلنت دقیقاً به چه چیزهایی گفته می شود. ایمپلنت را می توانیم جایگزین ریشه های دندان بدانیم.
در واقع ایمپلنت ها یک پایه قوی هستند که برای دندان دائمی شما پایه و تکیهگاه محکمی ایجاد می کنند و حتی قابلیت جابجایی هم برای آن ها وجود دارد و خیلی خوب با دندان طبیعی شما سازگار میشوند. ایمپلنت دندان از جنس ماده ای به نام تیتانیوم خالص است.
شکل و شمایل آن شبیه به یک میله باریکی است که آن را روی استخوان فک قرار دادند. ایمپلنت را معمولاً جایگزینی برای دندان های آسیب دیده و از دست رفته می کنند. متخصص درمان ریشه احتمالاً آن را به شما پیشنهاد بدهد.
البته در صورتی که چیزی از دندان اصلی خود شما باقی نمانده باشد. نکته مهم و مزیتی که در مورد ایمپلنت دندان وجود دارد، این است که اگر بعد از اینکه پزشک آن را
داخل فک جای می دهد، شما به خوبی بتوانید از آن مراقبت کنید، ماندگاری آن خیلی بالا خواهد بود و حتی تا آخر عمر هم می تواند برایتان کار کند.
از آن جایی که علم پزشکی پیشرفت کرده و شما می توانید مشکلات مختلف را به راحتی از طریق این علم برطرف کنید، در نتیجه پوسیدگی دندان هم دیگر راه حل دارد. خیلی از افراد ظاهر دندان مصنوعی را دوست ندارند. در نتیجه از متخصص جراح و عصب کشی دندان می خواهند که راهکار جایگزین برای آن ها در نظر بگیرند. معمولا ایمپلنت همیشه بهترین راهکار و بهترین جایگزین است.
موارد منع ایمپلنت
اگر شما به متخصص ایمپلنت در تهران مراجعه کنید، آنها توضیحات کافی را برایتان ارائه می دهند و می گویند که چه افرادی نباید ایمپلنت انجام دهند اما ما کارتان را راحت تر کردیم و این افراد را به شما معرفی می کنیم.
- اگر سابقه شیمی درمانی یا رادیوتراپی دارید یا هم اکنون این درمان ها را انجام می دهید، به سراغ ایمپلنت نروید.
- اگر از سلامت لثه خود اطمینان ندارید، حتماً باید از قبل، از سلامت حداکثری آن مطمئن باشید و بعد به سراغ ایمپلنت بروید.
- اگر جزو افرادی هستید که از دخانیات استفاده می کنید؛ یعنی اگر سیگاری هستید، تا حد ممکن نباید ایمپلنت دندان انجام دهید؛ مگر اینکه خود دندانپزشک این اجازه را داده باشد. در حقیقت استفاده از موادی مثل سیگار باعث می شود که سطح موفقیت درمانی ایمپلنت به حداقل برسد. در خیلی از مقالات هم راجع به این موضوع صحبت کرده اند و تاثیرات منفی سیگار روی ایمپلنت را توضیح دادند.
نکات مهم برای ایمپلنت دندان
اگر می خواهید دندان ها را طبق نظر بهترین متخصص درمان ریشه دندان از طریق کاشت جایگزین کنید، باید در فک بالا ۶ تا ۸ و در فک پایین ۴ تا ۶ ایمپلنت انجام دهید اما باز هم باید اجازه از پزشک داشته باشید.
همچنین باید بهداشت عمومی دهان و دندان را افزایش دهید تا عمر ایمپلنتها بالا بروند و همچنین طرح لبخند بهتری هم داشته باشید. اگر از داروهایی استفاده میکنید که مشتقات مادهای به نام بیس فسفونات است، بهتر است که از این درمان استفاده نکنید و حتماً از قبل به پزشک بگویید.
پیشنهاد: متخصص درمان ریشه دندان

کلام آخر
متخصص عصب کشی دندان می تواند برای شما ایمپلنت را نیز به انجام برساند. به شرطی که شما از قبل دندان هایتان را مورد بررسی قرار داده باشید. یعنی پزشک تشخیص دقیق داده باشد و مطمئن باشد که گزینه خوبی برای ایمپلنت هستید. اگر به کلینیک تخصصی دندانپزشکی در تهران یعنی کلینیک دکتر میترا وثوقی مراجعه کنید، آنها می توانند این کار به صورت تخصصی ایمپلنت را برایتان انجام دهند.